Gasfordon

Spara tusenlappar med gasbil som tjänstebil och personalbil

Du som kör en tjänstebil på gas har rätt att jämka ner nybilspriset till samma som gäller för motsvarande bensinvariant. På detta belopp räknas förmånsvärdet fram vilket sedan får reduceras med 40 %. Det reducerade förmånsvärdet är förlängt till 2020.

Skatteverket har på sin hemsida ett verktyg som gör det enkelt att beräkna förmånsvärdet för olika typer av miljöbilar. På miljofordon.se kan du även jämföra olika modeller med varandra.

Fler fördelar

Utöver de ekonomiska fördelarna kan du som kör gasbil åka runt med ett gott samvete. Fordonsgas halverar nämligen dina koldioxidutsläpp och ger väsentligt lägre utsläpp av miljö- och hälsoskadliga ämnen jämfört med traditionella drivmedel.

Köpa begagnat - smart bilköp på flera sätt

På andrahandsmarknaden kan du hitta din nästa gasbil till ett förmånligt pris. Ett smart val både för plånbok och för miljö.

Kontakta din närmaste återförsäljare för att höra vilka bilar de har inne just nu och få mer information om just din nästa drömbil! Tips är att titta på Blocket och liknande sidor där många andrahandsbilar säljs.

Gasbilsutbud

Att välja gasbil är det perfekta alternativet för dig som både tänker på miljön och plånboken. Med reducerat förmånsvärde är valet av gasbil självklart för tjänstebilsföraren. Under de senaste åren har marknaden för gasbilar vuxit så det knakat. Det finns bilar från en mängd tillverkare i alla tänkbara storleksklasser. Nedan följer en kort presentation av dagens utbud. Har du frågor eller funderingar inför ditt bilköp är du varmt välkommen att kontakta oss.

Audi

Audi storsatsar på gasdrivna modeller! Sportiga A3 finns redan hos din återförsäljare och nu finns även A4 Avant och A5 Sportback med gasdrift!

Fiat

Fiat erbjuder både den mindre Fiat Punto Natural Power och den praktiska Fiat Doblo som går att få i både person- och skåpbilsutförande. 

Opel

Likt många andra tillverkare satsar Opel på att bredda sitt utbud av gasdrivna modeller. Sedan flera år tillbaka finns praktiska familjebilen Opel Zafira Tourer och under 2017 presenterades gasdrivna Astra kombikupé och Astra Sports Tourer. 

Seat

Seat är en av de tillverkare som tydligast satsar på gasdrivt. Citybilen Seat Mii och tuffa Leon har fått sällskap av crossovern Arona och Ibiza.

Skoda

Även Skoda har en liten bilmodell, Skoda Citigo och den populära Octavia G-Tec finns sedan 2016 med smidig DSG automatlåda.

Suzuki

För er som efterfrågar 4-hjulsdrift har Suzuki ett gediget utbud med Swift, S-Cross och Vitara.

Volvo

Från Volvo finns idag V60 och V90 i gasbilsutförande. Den perfekta bilen för såväl familjen som tjänstebilsföraren.

Volkswagen

Volkswagen har ett brett utbud av gasbilar och här finns allt från stadsbilen Ecoup!, den perfekta tjänstebilen Golf sportcombi för den ekonomiske och miljömedvetne samt familjebilen Caddy Life. Nytt från Volkswagen är att även nya generationens Polo går att få med gasdrift.

 

Även för dig som söker transportbilar finns ett gediget utbud

Gasbil fungerar utmärkt som tex hantverksbil eller som servicebil. FordonsGas Sverige kör själva servicebilar med gasdrift sedan starten 1998.

Fiat

Beroende på hur stor bil du behöver har Fiat ett brett utbud av gasdrivna transportbilar med Doblò Cargo och Doblò Cargo Maxi tillsammans med den större Ducato. 

Volkswagen

Volkswagen har flera gasbilsmodeller som passar olika behov. Testa Caddy eller Caddy Maxi för att se vad som passar dig eller din firma. Minstingen LoadUp är perfekt för dig som lastar lite mindre.

Opel

I storlek med Caddyn erbjuder Opel Combo som en bra hantverksbil.

Iveco

Iveco Daily fyller behoven av en bra transportbil för dig som behöver lite större lastvolym.  Iveco Daily att få i en rad karossutföranden.

Biogastraktor från Valtra

Visste du om att det finns en traktor från Valtra som kan köras på fordonsgas? Läs mer på Valtras hemsida.