BiGreen

BiGreen, flytande fordonsgas

BiGreen är vår produkt som är bäst anpassad till tunga transporter. Med BiGreen ges tunga fordon ett hållbart alternativ både med tanke på ekonomi och på miljö.

BiGreen ger upp emot 50 % lägre koldioxidutsläpp jämfört med diesel vilket innebär ett rejält kliv mot uppsatta miljömål. Idag innehåller FordonsGas bränsle BiGreen 50 % biogas. Den flytande biogasen hämtas från Lidköping Biogas som är den första anläggningen i Sverige och en av de första i världen, att producera flytande biogas.

När gasen kyls ner till -162°C övergår den från gasfas till vätskefas och volymen minskar ca 600 gånger. Det gör att fordonet får tillräckligt med energi i tankarna vilket gör BiGreen till ett utmärkt drivmedel för tunga fordon och långa transporter. Dessutom möjliggör det förflyttning av stora volymer gas och blir därmed en effektiv logistiklösning för oss distributörer. De fordon som nu rullar på de svenska vägarna drivs med så kallade metandieselmotorer. Det innebär att de kör på en blandning av gas och diesel och blir därmed energieffektivare jämfört med traditionella lösningar för gasdrift.

Vi på FordonsGas driver idag två stationer för BiGreen, en i Göteborg och en i Jönköping och det händer mycket på marknaden som är i ständig utveckling.

Är du nyfiken på att veta mer om BiGreen ta gärna kontakt med oss: kundsupport@fordonsgas.se

FordonsGaskort

Ansök om vårt FordonsGaskort för BiGreen. Ifylld ansökan mailas eller skickas till FordonsGas Sverige AB, Anders Personsgatan 14, 416 64 Göteborg, märk ansökan "BiGreen".

Priset på BiGreen just nu

16,15 kr/kg
11,72 kr/l

BiGreen innehåller mer energi än diesel, därför ska du dela gaspriset med 1,4 för att kunna jämföra med dieselpriset.